Toden totuutta

Totuus on jokin, joka on historiaa. Totuus on se, etten tiedä siitä puoliakaan. Totuus on yhtä totta kuin tota, uus, suu, suut, suuton, sut. Totuus. Miksi minä sinuun totuttelen? Mutta, mut, muuta, muutosta. Totuus on se, ettei minulla ole hajuakaan minne olen menossa. Totuus on se, että haluan olla elossa. Totuus on jotakin, jonka kerran avattuaan on vaikea pitää piilossa. Totuus on hetki ajan liidossa. Toden totuutta, taidan, tai en, sen, luoden. Mitäpä jos sytyttäisin toisen suitsukkeen? Totuus on se, että juuri nyt en halua muuta kuin taipua, vaipua, leijua unenomaisessa tilassa. Totuus on se, että haluan vain maata silmät kiinni selinmakuulla, kuunnella akustista kitaraa, tai rumpuja, pianoa, huilua, viulua, jotain kauniita säveliä, sointuja. Hetken ennen hiljaisuutta. Sitähän minä etsin. Totuutta. Se ei ole mennyt minnekään. Totuus lepää yhä, hiljaa, liikkumatta. Kanssani matolla. Totuus on. Se on. Minussa.

2 kommenttia artikkelissa “Toden totuutta

  1. Totuus, yksi mieliaiheeni. Sitä on hankala, jossei jopa mahdotonta, pukea sanoiksi, niin kuin se tässä tekstissä tuleekin mainiosti ilmi. Eikä totuutta taida löytää seuraamalla ’sisäänrakennettuja’ tapoja (tottuneisuus ei voi olla totuus), saati muiden sanelemia ohjeita. Totuus kun on ikuista etsimistä. Se on myös jokaiselle eri, se on hyväksyttävä, koska jokainen totuus on yhtä arvokas. Jokainen rakentaa itse oman totuutensa ja tämä mittaamaton monimutoisuus tekeekin elämästämme kiinnostavan värikästä. Totuus on kaikki!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s