Rakas joulupukki

Toisitko sieltä Korvatunturilta ylimääräisiä korvia? Sellaisia, joilla oppisimme kuuntelemaan toisiamme paremmin. Toisitko kovempitehoisia silmälaseja, joilla näkisimme pintaa syvemmälle. Toisitko vähemmän lahjoja ja isompia rekiä, niin isoja, että mahtuisimme sinne kaikki, eikä ketään tarvitsisi jättää ulkopuolelle. Toisitko partoja, jotka saa tarvittaessa irti, jotta näkisimme toinen toisemme maskien taakse. Toisitko myös lainasaappaita, joihin jokainen meistä voisi vuorollaan hypätä ymmärtääkseen paremmin kanssakulkijoitaan. Sillä joulupukki, minusta tuntuu, että ihmiset eivät ole oikein ymmärtäneet tarkoitustasi. Parasta ei ole se, mitä säkistäsi löytyy, vaan se että haluat vilpittömästi muistaa kaikkia. Ja se että polvellesi voi aina istua.

Rakas joulupukki. Minusta olisi myös hyvä, että kertoisit kaikille totuuden: ettei Korvatunturi ole ainut kotisi. (Osa poroista on alkanut ylpistymään). Ja ettet koskaan halunnut markkinatalouden ykkösmieheksi. Että pohjimmiltasi olet edelleen se sama hyväsydäminen hyväntekijä. Puna-asuinen, ehkä hieman sinisilmäinen, maailmankansalainen.

Rakas joulupukki. Tiedän, ettei sinua ole olemassa, mutta en ole koskaan lakannut uskomasta unelmiin

Yksi kommentti artikkelissa “Rakas joulupukki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s